Frequently Asked Question

Wat is een verwerkersovereenkomst en hoe stel ik die op?
bijgewerkt op 5 jaar geleden

Elke keer als je met een derde partij persoonsgegevens uitwisselt heb je een verwerkersovereenkomst nodig (bijv. wisa, smartschool, je gemeentebestuur, de bibliotheek, ...)

Onderwijsinstellingen en leveranciers kwamen overeen om een modelovereenkomst te gebruiken, deze kan je terugvinden op https://privacyinonderwijs.be/

Voor onze leveranciers op scholengroepniveau zorgt de scholengroep voor een verwerkersovereenkomst (Wisa, rivierenland, ...). Voor kleinere leveranciers of partners ligt de verantwoordelijkheid bij de school zelf. In dit laatste geval pas je de bovenste paragraaf van de modelovereenkomst aan zodat je zelf kan ondertekenen als directie.

Dus niet:

Scholengroep fluxus met maatschappelijke zetel gelegen te Grote Markt 52, te 2300
Turnhout, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door Marc Ruelens, Voorzitter.

Maar wel:

GO! Scholengroep Fluxus , Grote Markt 52, 2300, Turnhout, voor haar instellingen in te dezen rechtsgeldig vertegenwoordig door haar directeur, 'jou naam', hierna te noemen: “Verwerkingsverantwoordelijke”.


Het hebben van een verwerkersovereenkomst is een gedeelde verantwoordelijkheid, ook de school moet actief zorgen dat deze ondertekend is!

Voor vragen of bij twijfel neem je steeds contact op via hansverdonck@scholengroepfluxus.be of peterbroeckx@scholengroepfluxus.be

Een ogenblik geduld!

Een moment geduld alstublieft...