Hoe gebruik ik de management tool om leerlingen snel over te zetten van wisa naar smartschool
bijgewerkt op 5 jaar geleden

Snel gezegd:

Exporteer een excellijst uit wisa, voer een macro uit die sommige velden aanpast en laad deze excel vervolgens via de management tool (smt) over naar smartschool.

Om dit proces te begeleiden is er voor onze scholengroep een stap voor stap instructievideo gemaakt. Deze gaat op eenvoudige manier uitleggen hoe je te werk moet gaan.

De bestanden waarvan sprake in de video kan je via deze link terugvinden.

In de video (nog) niet besproken maar handig om weten:

- Wanneer je bijv. enkel de instappertjes wil overzetten verwijder je in de originele excel (onmiddelijk na de export) de leerlingen die al vroeger ingeschreven waren. Doe dit door te sorteren op de eerste kolom (inschrijfdatum) om alzo enkel de gewenste leerlingen over te houden.

- Vul in de smt de laatste drie kolommen snel in via rechtermuisklik op de kolomkop wachtwoord toekennen. Doe dit enkel voor nieuwe leerlingen of wanneer leerlingen/ouders geen gebruik maken van smartschool. Je gaat anders immers hun wachtwoorden overschrijven zonder dat ze verwittigd zijn!